Aku like gitar

Aku dulu time kecik2 x minat main gitar. Tapi bila dah umur dah mencecah 16 tahun, rasa nak maen gitar tiba2 datang. Rasa macam kakkoi(macho) gila kalau leh main gitar. Ketika aku form 5, aku blikan gitar sebagai hadiah hari lahir untuk adik laki aku, dia x minat pon maen gitar. Maybe tu alasan aku sebab nak maen gitar sebenarnya. hohoho.

Then, aku meminta sorang guru gitar datang rumah ku setiap petang supaya mengajar aku basic2 gitar. Dia bukan guru official, tapi kawan kak long aku. ilmu nye diturunkan secara percuma. Bagi memendekkan cerita, dia ajar aku basic gitar untuk beberapa bulan dan selepas tu aku belajar sorang2. Belajar skill, chord plik2, semua hentam.

Bila tamat SPM, sambung je JAD n kat situ aku bertemu sifu gitar sejati, JACK Lazim. datangnya dari Sabah, mantap giler skill gitarnye. Dari situlah kami tubuhkan band kami n pada mulanya macam apa entah, maen hentam saja. Tetapi lama kelamaan, Bass man-Afif,Dram boy-kimi,Solo gitar-Jack,aku-second gitar dan vokal terbaek yang x pernah aku jumpa-Atoi, semua makin mantap sehinggalah recently kami berpisah di Jepun, semua bz dengan blajar. Actually miss u guys. Bila agaknya kita nk jamm lg ek?

jom tonton video ni,best..lagu dari saito kazuyoshi-otsukaresama no kuni

steave vai

Kalo ikutkan hati nak jadi macam steave vai kat atas tu, mantap siot dia maen gitar. suka sangat lagu-lagu solonya. really did inspire me. Tapi nak jadi pemain gitar hebat ni susah sket, banyak masa dan pengorbanan perlu dibuat. Sekarang dah 4 tahun aku maen gitar, nak kata pro sgt x jugak, tengah2 kot. Tapi kalo nak blaja solo mmg susah, nak hasilkan bunyi yang clean dan sedap didengar bila solo laju dibuat tu memang makan masa nk train jari supaya gerak laju. apa-apa pun, usaha tu penting.

kalo dah pandai jganla buat mcm video kat bawah nih..

kesian mamat ngah tdo tuh..hohoh

    • LeCoerDuSoldat
    • July 15th, 2010

    weh….. tu lagu aku!

      • akbar012
      • July 15th, 2010

      ye ke lagu engkau?

        • Anonymous
        • July 24th, 2010

        ko taw x sapa aku? ye tu lagu aku..
        hahahaha…….

    • akbar012
    • July 15th, 2010

    hohoho..tq very much..tp steave vai tu mantap sgt skill nye.character dia mmg plik but best..

    • haslini
    • July 15th, 2010

    wow~…sugoi ja nai?..since 16 years-old..*clap..tp mmg mantap pon..da pro da tuuu..hehe..band kat JAD yg paling best antara 3 batch yg penah sy lihat..hehehe..tp steave vai tu mcm menakutkan je dia nye character..haha..bway,ur favourite band tu best..sy suke lagu2 dia..hehe..thanks for ur suggestion..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: