Cerita si perantau

Dah dua hari aku tak update blog, kini kembali lagi. Aku sibuk 2 hari lepas, maklumla ke hulu ke hilir mencari baito(part time job). Hari ini aku nak kongsi pasal pengalaman aku sepanjang merantau cari kerja tak balik2 selama dua hari.

Aku call syarikat Ajis untuk mecari kerja, then dapat pergi interview semalam, aku kuar rumah 2 hari lepas koz tempat tu jauh,Yokohama. Aku tumpang semalam di rumah senpai berdekatan Yokohama. Sebenarnya sempat je nak bertolak pagi semalam untuk ke interview tu tapi maklumla, tido susah nak bangun.

Nak kata panas tak panas Jepun sekarang ni, suhu dah mencecah maksima 38 celcious tau. Dalam buletin jepun bgtau dah 127 orang pengsan dan diwadkan sebab panas. Memang panas pon, aku jalan sket dah berpeluh. Duat pon abeh beli air je keja, entah berapa banyak air aku minum sekarang ni. Dari Yokohama stesen aku jalan kaki, tak sampai 500 meter aku jalan, baju ku dah basah, dahla nk pegi interview, pakai navy iphone, tak ku jumpe jugak  tempat tu. Haha, maka sesat la di ditu. Tapi rezeki masih ade aku jumpa tempat tu, then sempatla aku interview. Dapat tak dapat kerja tu hanya tunggu panggilan phone dari syarikat tu je. Aku nk sangat baito ni sebab kerjanya diwaktu malam, so x adela panas kan. Tengah hari plak waktu membuta.hahah.

Lepas je interview, aku pon jalan2 kejap before naek train balik ke Hachioji lepas magrib. Perghh, padat macam sardin aku dibuat dalam train. Dahla kedua tanganku penuh dengan barang, aku berdiri tanpa memgang pape pon untuk sejam.Dari Hiyoshi ke Shibuya ke Medaimae ke Hachioji aku berdiri je.. Memang perit aku semalam.

Entah ape aku bebel ni.hahaha ..Jomla layan lagu kat bawah ni..sesuai untuk musim panas

  1. wow..panas gak japang ni..
    not bad gak lgu sunshine tu, x sengajer trdengar sbb ade dak takushok post kt fb..

  2. ceit,,cite kat rumah cakap best pompuan peluk mu dalam train..mana satu betul ni???

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: