Archive for July 24th, 2010

Rumah masa depan

Bila disebut-sebutkan dengan ruma masa depan mesti terbayang difikiran anda yang rumah tu boleh bercakap, ade robot, robot tukang masak, robot basuh kain dan macam-macam lagi kan. Cuba korang luaskan pemikiran, apa itu rumah masa depan..

Bagi aku, aku suka rumah yang modern, tak bermaksud rumahku nanti memakan kos sehingga berjuta-juta ringgit. Aku cuba inginkan rumah yang agak luas, simple design dan modern. Kalau kita tengok rumah orang kaya kat seluruh dunia ni kalau mau bina rumah modern dan up to date mesti kene bina dalam hutan, atas bukit, mengadap gunung atau pun laut. Sebenarnya rumah macam ni memang cantek, tetapi makan belanja sangat besar untuk sediakan asas rumah tersebut.

salah satu contoh rumah masa depan di California,USA.

Dalam kes seterusnya, kalau anda dah kawen, anda mesti akan mencari rumah kan, rumah macam mana anda inginkan? adakah seperti video dibawah ini?ade la sedikit pengajaran dari video ini, jangan rosakkan hubungan suami isteri hanya kerana rumah…moga-moga korang faham video ni..

Kalau aku, aku mahu bina rumah yang tak berbumbung dan tak beratap….cuba korang fikirkan..

Advertisements
Advertisements