Berhati-hati dengan kamera

salam..kalo tengok tajuk di atas tu, macam frust je maksudnya. Bukan apa pon, tapi saje nk bercerita pengalaman sket bila dah larut dengan kamera.

Beberapa hari lepas aku dan rakan2 ku pergi menyaksikan pertunjukkan bunga api di Minato Mirai. Kami pergi dalam beberapa kumpulan, sampai2 tengok berjuta2 manusia di situ. Sampai2 tengok2 pertunjukan dah bermula, apa lagi alang2 kamera dah ditangan, apa yang penting semua dah lupa, asyik snap gambar bunga api je. Sepatutnya kami semua perlu stay together, jikalau sesat pon GPS iphone kan ade.

Tapi, GPS ke ap ke x leh pakai kalau benda tu x ade ditangan. Inilah kisah yang agak sedih yang aku dan sorang rakanku yang tersesat dalam manusi yang berjuta2 itu. Apa yang ade ditangan kami hanyalah 2 biji kamera dan 1 biji wallet(aku punya). Kawan2 kami yang laen telah meninggalkan kami.

Kami x tau nk cari diorang cmne, handphone x ade,diorang pegang time tu. Apa lagi,pasrah x terhingga sehinggakan kami hanya mampu isi masa dengan snap gambar je. xtau nk cari macam mana, apa yang ade dalam kepala hanya i need to find public phone. Cari nye cari akhirnya jumpala, tapi Jepun ni canggih sgt,duet syiling x leh pakai. Setelah sejam sesat, jumpa 1 biji public phone yang pakai duet syiling. Alhamdulillah.

Tapi, ade satu lagi masalah, duet syiling terhad. Call diorang x angkat2, fuh, ujian memang besar sekali. Adakah kami perlu balik dahulu tampa mencari diorang? adakah kami perlu je tunggu diaorang di stesen keratapi? Nasib kami baek, kami beraya call diorang dengan duet syiling yang terhad. Rupa2nye diaorg duk 1 stesen jauh dari kami, diorg sedang mkn rupa2nya.

Alang2 kami pon ngh lapar giler, kami berjaya sampai di sana. Alhamdulillah…

Tapi ade jgk pengajaran yang aku terima…

1)  Jangan terlalu sibuk dengan kamera

2) Jangan percaya polis cakap(sebab diorang mcm x tahu pape)

3) Lapar boleh selesaikan masalah.

    • haslini
    • August 7th, 2010

    byk pengalaman tu..mcm2 ley dpt..laen kali sesat lagi pon xpe..pengalaman mengajar erti kehidupan..hehe

    • LeCoeurDuSoldat
    • August 6th, 2010

    Lapar boleh selesaikan masalah..
    I loike that!

  1. tu la..len kali pakai ipon suda..cnfm2 bole guna utk cntct orang..hahahha

      • akbar012
      • August 6th, 2010

      mmgla.tp ihpne x ade kat tangan time tu

  2. kasihan…kedo sono kimochi wakaruyo..

      • akbar012
      • August 6th, 2010

      zannen da..tasukatta,saigo ni

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: